Artikelen


14 oktober Levy Joe

 

De start van het nieuwe seizoen van SwingHouse zal dit jaar worden verzorgd door Levy Joe uit Den Haag.


LEVY JOE is een band die zich met hart en ziel toelegt op voornamelijk de muziek uit de jaren zestig en zeventig. Tussen 1966 en 1969 oogstte de band veel successen in Den Haag, Voorburg, Rijswijk, Leidschendam en directe omgeving.
De doorgaans zeer opzwepende en opwindende optredens vonden plaatsen in clubs als: De MarathonCasino ScheveningenClub 192, maar ook in Haagse dansscholen was de band regelmatig te vinden. Legendarisch zijn de optredens in Voorburgse gelegenheden als: Fjord en het roemruchte Groene Huisje.


Zelfs 'onze eigen Haagse' Willem van Lon is nog een poos bandlid geweest in de tijd voordat hij Wijk bij Duurstede onveilig begon te maken.


levyjoe

 

Als waarlijk culturele erven dragen zij de onsterfelijke muziek van hun helden uit de pioniersjaren uit. Met veel energie, plezier en enthousiasme is er gesleuteld, gearrangeerd en geschaafd aan het repertoire. De band heeft momenteel een groot aantal ’60-er en ’70-er jaren hits in drie verrassende sets samengesteld. Songs van de Spencer Davis Group, Small Faces en Joe Cocker worden afgewisseld met werk van The ByrdsLovin’ SpoonfulProcol Harum en vele anderen.


Veel songs uit het LEVY JOE repertoire zijn geschreven door de grote voorbeelden en jeugdhelden van de leden van de band; John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr. Het zal dus niemand verbazen dat songs van dit illustere kwartet eveneens ruimschoots aan bod komen.


Muzikale uitstapjes naar meer recent songmateriaal wordt eveneens niet geschuwd.


Dat belooft dus een middag ouderwets meezingen met en meeswingen op de muziek van hun maar vooral ook van onze favorieten van weleer.


Voorprogramma

Rick Franssens

Vanaf nu zullen wij als voorprogramma jonge, beginnende bands het podium gunnen.

In tegenstelling met wat op de poster vermeld staat wordt dit keer het voorprogramma verzorgd door Rick Franssens.


Met optredens in Toronto en London achter de rug, is het tijd om opnieuw de singer songwriter scene in te duiken in Sydney, Australië. Maar voordat hij het vliegtuig op stapt speelt hij nog een paar keer in Nederland. Komt dat zien, komt dat zien... Rick Franssens met band!


Rick Franssens (gitaar, zang)

Danaé Stad (saxofoon)
Jasper Timmermans (percussie)


Toegangsprijs €10 (inclusief de befaamde hapjes)

Zaal open 14:30 Voorprogramma 15:00 - 15:45 Hoofdprogramma 16:00.

Kaartjes verkrijgbaar in de voorverkoop bij Tom van Ginkel of aan de kassa.

Reserveren mag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )


levyjoeposterWijkNogLeuker

SwingHouse is een activiteit van de stichting WijkNogLeuker. Voor meer informatie over de andere activiteiten van WijkNogLeuker verwijzen wij graag naar de website van de stichting.

WijkNogLeuker-RGB

Twitter

icon twitter

Volg op Twitter

 

Facebook

icon facebook

Volg op Facebook

 

Contact

Contact Icon

contact